02/07/2024 0 Kommentarer
Sommerluk og Næstekaffe
Sommerluk og Næstekaffe
# Uncategorized
Sommerluk og Næstekaffe
I august måned, når Sømandskirken er lukket, foreslår vi en kop Næstekaffe om søndagen. Næstekaffe er en podcastserie lavet af folkekirken for os, der sukker efter nærværende samtaler om livets store spørgsmål: Kærligheden, håbet, angsten, lykken, sorgen og døden, men mest af alt om livet.
Sat over for tidens latter, americanoer og cortadoer, viser Næstekaffe dybden i det almindelige. Næstekaffe skaber et rum til eksistentielle samtaler, der ikke altid er tid eller mod til at tale om i en travl hverdag, men som sommerferiens frihed giver mulighed for.
Vi er tilbage lørdag den 7. september med legestue og søndag den 8. september med gudstjeneste, konfirmandindskrivelse og "Vinyl og Rosé" i baggården. Og så har vi selvfølgelig altid tid til en kop kaffe og en god samtale her, når vi åbner igen for en ny sæson i Sømandskirken.
Musiker Peter Sommer og sognepræst Vibeke Houmøller om tvivl.
Peter Sommer blev ramt af lammelse i den ene side som barn og har siden levet med dobbeltheden og tvivlen i alt. I kærligheden, karrieren og troen. Han taler med sognepræst Vibeke Houmøller, som har mødt tvivlen fra en anden side. Hun voksede op i en missionærfamilie og et miljø med mange absolutte sandheder. De to drikker en kop næstekaffe og taler om at være i tvivl, - ikke om valget af den næste Netflixserie, men om livet generelt. Og om at turde være der, hvor tvivl og ubehag råder.
Radiovært Iben Maria Zeuthen og sognepræst Karsten Møller Hansen om lykke.
Iben Maria Zeuthen blev for tre år siden mor til Kaj. Sønnen har bragt hende meget lykke, men også tilføjet mere angst til hendes refleksive sind. Derfor har hun brug for rutiner i hverdagen, fordi det giver hende ro. Hun er ikke længere sammen med Kajs far, men de har et godt forhold og bor tæt på hinanden.
I dette podcastafsnit er radioværten taget til Tårnby for at snakke med sognepræst Karsten Møller Hansen om at finde lykken i parforholdet - og miste den igen, om den skrøbelige lykke ved at blive forælder og faren ved at skulle realisere sig selv på jobbet.
Forfatter og skuespiller Pelle Hvenegaard og sognepræst Pernille Østrem om mening.
Da Pelle Hvenegaard og hans kone adopterede deres datter, Zoe Ukhona, fik livet en ny dimension. Hvis han ikke havde fået sit barn, tror han, at de ville opleve en grundsmerte:
- Jeg havde en ide om, at den ultimative mening og kærlighed lå i det at blive far. Og det er jeg blevet bekræftet i, fortæller Pelle i podcasten til præsten Pernille Østrem, som selv er frivilligt barnløs.
Journalist og stifter af netmediet Zetland Lea Korsgaard og sognepræst Birgitte Kvist Poulsen om fællesskab.
Lea Korsgaard tror ikke på, at der findes fællesskaber uden dyb forpligtelse. Det kender hun fra sin hverdag på højskolen, hvor hun bor med sin mand og parrets tre drenge.
Lea Korsgaard er ikke i tvivl om, at vi alle er forbundne med hinanden. Den tanke blev især tydelig for hende, da USA fik en ny mand i Det Hvide Hus: - Jeg havde en meget stærk oplevelse, da Trump blev valgt til præsident i USA. Jeg var virkelig ramt af det og græd af bekymring. For hvad nu?
Forfatter og musiker Kristian Leth og sognepræst Birgitte Engholm Kragh om håb.
There is a crack in everything, that’s how the light gets in, synger Leonard Cohen om håbet. Det lille ord, der til tider kan være så svært at mønstre. Kristian Leth besøger præsten Birgitte Kragh Engholm for at tale om dommedag, om at finde og bevare håbet og ikke mindst om undergangen inde i os selv.
Kristian Leth befandt sig i en depressiv tilstand, da han skrev sin seneste bog. Han var blevet deprimeret over mediernes negative nyhedsbillede, men skrivningen gav ham håb. Ordet ’Håb’ endte derfor også med at blive titlen på hans bog. Forfatteren klynger sig til håbet i en verden, hvor konfliktperspektivet nogle gange fylder mere end kendsgerningerne.
Kommentarer